I en kronik i Berlingske mandag d. 11. marts 2019 skriver seks forskere blandt andet:
Den nyligt offentliggjorte udredning om Danmarks krigsdeltagelse har vist, at krigsbeslutninger foretages uden et realistisk billede af det land, vi griber ind i, eller kræfterne, der er på spil i de konflikter, vi bliver en del af. Derfor har Danmark brug for et institut for freds- og konfliktforskning, der kan ruste os til at forebygge og håndtere fremtidige konflikter.
Danmark er på mærkværdig vis blevet hængende i en koldkrigslogik, hvor viden om konflikter og ikke-militære veje til fred ses som venstreorienteret, mens vores nabolande anvender fredsforskning bredt, både akademisk og politisk. Alle på tværs af partipolitiske skel bør kunne se, at der er en øget værdi for Danmark i at forebygge konflikter og dermed undgå konsekvenser som flygtninge og terror samtidig med, at man sikrer, at danske indsatser baseres på et solidt vidensgrundlag.
LÆS KRONIKKEN HER
De seks forfattere er:
Ole Wæver, professor, Københavns Universitet; Søren Schmidt; lektor, Aalborg Universitet, Vibeke Vindeløv, professor emerita, Københavns Universitet; Gorm Harste, lektor, Aarhus Universitet; Anine Hagemann, ph.d.-studerende, Københavns Universitet og Isabel Bramsen, post.doc-forsker, Københavns Universitet.