Fællesskaber

Center for Konfliktløsning er en forening med aktive og engagerede medlemmer. Mange medlemmer bidrager også til foreningens arbejde som frivillige.

Vi har samlet de frivillige aktiviteter i en række fællesskaber, der hver især byder på workshops, gratis rådgivning og som sætter spot på kreativ og konstruktiv konfliktløsning. De enkelte fællesskaber er selvkørende og står selv for at iværksætte, arrangere og administrere deres aktiviteter.

Spørgsmål vedrørende frivilligaktiviteter og tilbud kan rettes til de enkelte fællesskaber.

Du kan læse om fællesskaberne her:

Åben rådgivning
Liviafonden – støtter nye veje til konfliktløsning
CfK Ung
Bestyrelsen


direkte til
indmeldelse?

Tryk HER

Nyt fra Center for Konfliktløsning
Her finder du aktuelle nyheder og et arkiv med adgang til hundredvis af online og trykte historier, artikler og vinkler på vores virke samt opslag om opgaver vi løser, folk vi samarbejder med og sammenhænge vi ser på med vores konfliktfaglige forståelse.

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Else Hammerich var grundlægger af Center for Konfliktløsning og en stor inspiration for mange, der arbejder med konflikthåndtering. Hun er her ikke mere, men hendes visdom lever fortsat. Lyt til mindeordene over Else her: ... Vis mereVis mindre

Comment on Facebook

Tak, Simon Kratholm Ankjærgaard for din fine måde at sætte det sammen på🙏

Bare Vikan hjælpes.💓

Del gerne dette mindeord over Else Hammerich.
——————–———

Else er sovet stille ind.

For rigtig mange mennesker har mødet med Else gjort et uudsletteligt indtryk.

At blive inviteret ind i Elses konfliktfaglige univers, - grundlæggende antagelser, refleksioner, erfaringer og metoder har været berigende. For personer i hendes politiske, sociale, personlige og private netværk og bekendtskabskreds har samarbejde og samvær med Else budt på meningsfyldte med- og mellemmenneskelige opgaver, spændende oplevelser og personlig læring.

Når Else fortalte om livet og konflikter - både sine egne og andres - var det med klarhed, ynde og kant, der gav dyb resonans. Else mestrede sproget på en helt særlig måde.

Hun har oplevet og været optaget af konflikter på mange forskellige niveauer og i mange kontekster, og hun har – med flid og omhu -bestræbt sig på at finde veje fra heftige konflikter til at få eller genskabe en bæredygtig kontakt.

Samtaler med Else som kollega eller ven, gjorde én klog på livet og på vores faglige fællesskab. Man kunne vende verden, den indre og den ydre, måske iblandet et Cohen citat eller anden visdom. Hun delte generøst ud af sine erfaringer på både samfundsniveau og i arbejdsmæssige, personlige, sociale og private kontekster Det var uendeligt værdsat.

Else rejste i 1994 ud i verden for at finde måder og modeller til at løse konflikter på. De modeller blev sammen med en helt særlig pædagogik og didaktik og med ikke-voldstraditionen som værdigrundlag til fundamentet i Center for Konfliktløsnings arbejde.

Else Hammerich er, sammen med Kirsten Frydensberg og med bidrag fra flere af underviserne, forfatter til Center for Konfliktløsnings grundbog Konflikt og Kontakt. Den seneste reviderede udgave af bogen udkom i januar i år. Else var som altid fagligt og intellektuelt knivskarp og med på at udvikle og formidle det faglige stof. Det skete på basis af de oprindelige modeller og værdigrundlaget fra 1994

Else Hammerich er grundlægger af Center for Konfliktløsning; hun var leder af CfK i de første år og var i mere end 20 år underviser og mægler. Hun tog også initiativ til at stifte LIVIAfonden. I årene 1999-2005 var hun sammen med Lotte Christy og Bjarne Vestergaard - og på opfordring af Dalai Lama -medvirkende til oprettelsen af et tibetansk center for konfliktløsning, The Tibetan Centre for Conflict Resolution (TCCR), i Dharamsala, Indien. Else var aktiv i Gratis Konfliktrådgivning i Gentofte. Hun var Senior rådgiver og tilbød konfliktfaglig rådgivning og sparring til medlemmer og aktive i CfK.

Vi, Center for Konfliktløsning, vender tilbage med mere om hvordan Elses betydning for vores virke og sammenhæng, bliver markeret.

Selv om Else ikke er blandt os mere, kan man lytte til podcasts med hende.
konfliktloesning.dk/videnscenter/podcast/

En opfordring her og nu, som ville være I Elses ånd: Tag kontakt til en du kender, gå en tur og del tanker om jeres liv med konflikter, der hvor I færdes og i verden omkring os.
... Vis mereVis mindre

Del gerne dette mindeord over Else Hammerich.
——————–——— Else er sovet stille ind. For rigtig mange mennesker har mødet med Else gjort et uudsletteligt indtryk. At blive inviteret ind i Elses konfliktfaglige univers, - grundlæggende antagelser, refleksioner, erfaringer og metoder har været berigende. For personer i hendes politiske, sociale, personlige og private netværk og bekendtskabskreds har samarbejde og samvær med Else budt på meningsfyldte med- og mellemmenneskelige opgaver, spændende oplevelser og personlig læring. Når Else fortalte om livet og konflikter - både sine egne og andres - var det med klarhed, ynde og kant, der gav dyb resonans. Else mestrede sproget på en helt særlig måde. Hun har oplevet og været optaget af konflikter på mange forskellige niveauer og i mange kontekster, og hun har – med flid og omhu -bestræbt sig på at finde veje fra heftige konflikter til at få eller genskabe en bæredygtig kontakt. Samtaler med Else som kollega eller ven, gjorde én klog på livet og på vores faglige fællesskab. Man kunne vende verden, den indre og den ydre, måske iblandet et Cohen citat eller anden visdom. Hun delte generøst ud af sine erfaringer på både samfundsniveau og i arbejdsmæssige, personlige, sociale og private kontekster Det var uendeligt værdsat. Else rejste i 1994 ud i verden for at finde måder og modeller til at løse konflikter på. De modeller blev sammen med en helt særlig pædagogik og didaktik og med ikke-voldstraditionen som værdigrundlag til fundamentet i Center for Konfliktløsnings arbejde. Else Hammerich er, sammen med Kirsten Frydensberg og med bidrag fra flere af underviserne, forfatter til Center for Konfliktløsnings grundbog Konflikt og Kontakt. Den seneste reviderede udgave af bogen udkom i januar i år. Else var som altid fagligt og intellektuelt knivskarp og med på at udvikle og formidle det faglige stof. Det skete på basis af de oprindelige modeller og værdigrundlaget fra 1994 Else Hammerich er grundlægger af Center for Konfliktløsning; hun var leder af CfK i de første år og var i mere end 20 år underviser og mægler. Hun tog også initiativ til at stifte LIVIAfonden. I årene 1999-2005 var hun sammen med Lotte Christy og Bjarne Vestergaard - og på opfordring af Dalai Lama -medvirkende til oprettelsen af et tibetansk center for konfliktløsning, The Tibetan Centre for Conflict Resolution (TCCR), i Dharamsala, Indien. Else var aktiv i Gratis Konfliktrådgivning i Gentofte. Hun var Senior rådgiver og tilbød konfliktfaglig rådgivning og sparring til medlemmer og aktive i CfK. Vi, Center for Konfliktløsning, vender tilbage med mere om hvordan Elses betydning for vores virke og sammenhæng, bliver markeret. Selv om Else ikke er blandt os mere, kan man lytte til podcasts med hende.
https://konfliktloesning.dk/videnscenter/podcast/ En opfordring her og nu, som ville være I Elses ånd: Tag kontakt til en du kender, gå en tur og del tanker om jeres liv med konflikter, der hvor I færdes og i verden omkring os.

Comment on Facebook

Fine ord, tak. Hvad var det Else sagde om under havet mødes alle.... eller?? Fulgte hendes oprettelse af Center for Konfliktløsning, og var med på de første kurser. Der gik desværre fisk i tidsplan, så den afsluttende prøve/eksamen fik jeg ikke. Men filosofien og inspirationen har fulgt mig siden🌺

She has been my wonderful teacher of Non Violent Conflict Resolution. Apart from being effective mentor I found her to be loving, caring and compassionate lady. May her soul rest in perfect peace! Om Mani Padme Hung...

🙏❤🙏

Når man får mails fra samarbejdspartnere som denne, så begynder det hele at se anderledes ud. "Vi har tilpasset og håber på "fripasset", til igen at kunne fortsætte dialogarbejdet, "face to face."

Dialog Ambassadør samarbejdet er et af de steder, hvor vores faglighed virkelig har været i spil over tid, blevet videreudviklet og haft stor betydning, ifølge evalueringsrapporter.

Næsten 500 ambassadører trænet og mere end 30.000 deltagere på dialogworkshops.
...Og det fortsætter med at fortsætte!
... Vis mereVis mindre

Når man får mails fra samarbejdspartnere som denne, så begynder det hele at se anderledes ud. Vi har tilpasset og håber på fripasset, til igen at kunne fortsætte dialogarbejdet, face to face. Dialog Ambassadør samarbejdet er et af de steder, hvor vores faglighed virkelig har været i spil over tid, blevet videreudviklet og haft stor betydning, ifølge evalueringsrapporter. Næsten 500 ambassadører trænet og mere end 30.000 deltagere på dialogworkshops. 
...Og det fortsætter med at fortsætte!

Comment on Facebook

Skønt og håbefuldt

Corona collage. Tilbageblik på et år med Corona. Den nye virkelighed har præget alles virke, også vores.

Vi har bidraget med pointer i medier ift Corona relaterede konflikter. Åbnet for Gratis Konfliktrådgivning over telefonen. Opgaver og aktiviteter tog ny form og blev lagt online, aflyst, eller flyttet og afholdt i efteråret, da der var åbnet delvist op. Vi holdt fast i igangværende faglige udviklingstiltag. Fandt bl.a. nye farver og form til illustration af vores grundmodeller. Klar med 4. udgave af grundbogen "Konflikt og Kontakt". Den har også inspireret til podcasts med temaer fra bogen.

Vi er godt gearet, igang med vores aktiviteter og klar til at verden forhåbentlig åbner mere op snart og det glæder vi os til.
... Vis mereVis mindre

Corona collage. Tilbageblik på et år med Corona. Den nye virkelighed har præget alles virke, også vores. Vi har bidraget med pointer i medier ift Corona relaterede konflikter. Åbnet for Gratis Konfliktrådgivning over telefonen. Opgaver og aktiviteter tog ny form og blev lagt online, aflyst, eller flyttet og afholdt i efteråret, da der var åbnet delvist op. Vi holdt fast i igangværende faglige udviklingstiltag. Fandt bl.a. nye farver og form til illustration af vores grundmodeller. Klar med 4. udgave af grundbogen Konflikt og Kontakt. Den har også inspireret til podcasts med temaer fra bogen. Vi er godt gearet, igang med vores aktiviteter og klar til at verden forhåbentlig åbner mere op snart og det glæder vi os til.

Hvis du er oppe og frisk på at få en konstruktiv tilgang med til morgenkaffen (kl 9 dk tid), så kan det anbefales at deltage/ se med her. Louise har været med i CfK og er siden sejlet ud i verden, i bogstaveligste forstand, med vigtige budskaber og gedigent konfliktarbejde.Talking about the good work of Peace Boat today with Louise Sorensen at 5pm in the #seekingsustainabilitylive talkshow series - please join us live to ask a question or leave a comment!

Live here at Inbound Ambassador and on GetHiroshima as well as YouTube: www.youtube.com/c/JJWalshInboundAmbassador

#sdgs #sustainability #peace #TrainingandDevelopment #Japan #Volunteering #nonprofit #ngo #HumanRights #UN #Collaboration
... Vis mereVis mindre

Hvis du er oppe og frisk på at få en konstruktiv tilgang med til morgenkaffen (kl 9 dk tid), så kan det anbefales at deltage/ se med her. Louise har været med i CfK og er siden sejlet ud i verden, i bogstaveligste forstand, med vigtige budskaber og gedigent konfliktarbejde.

Tidsånd på P1, om mod. Kommer bla omkring konfliktskyhed. Hvordan vi får taget konflikter op, har konsekvenser og koster arbjedspladsen, både ift arbejdsmiljø og økonomi. At få skabt fællesskaber, hvor konflikter konstruktivt tages op, er et ledelses ansvar. Viden om gode rammer/ aftaler, samt kollektive og individuelle kompetencer, kan tilegnes.
Det bidrager vi gerne til. Du kan bla læse mere i vores nye udgave af Konflikt og Kontakt, hvor nedenstående illustration er fra.

hovedland.dk/bog/konflikt_og_kontakt_2.htm

www.dr.dk/radio/p1/tidsaand/tidsand-2021-02-21
... Vis mereVis mindre

Tidsånd på P1, om mod. Kommer bla omkring konfliktskyhed. Hvordan vi får taget konflikter op, har konsekvenser og koster arbjedspladsen, både ift arbejdsmiljø og økonomi. At få skabt fællesskaber, hvor konflikter konstruktivt tages op, er et ledelses ansvar. Viden om gode rammer/ aftaler, samt kollektive og individuelle kompetencer, kan tilegnes. 
Det bidrager vi gerne til. Du kan bla læse mere i vores nye udgave af Konflikt og Kontakt, hvor nedenstående illustration er fra. https://hovedland.dk/bog/konflikt_og_kontakt_2.htm https://www.dr.dk/radio/p1/tidsaand/tidsand-2021-02-21