Alle vores workshops er forskellige og varierer i form og indhold, men bygger altid på samme grundforståelse af arbejdet med fredelig konfliktløsning.
Målet kunne være at åbne for en arbejdsproces i foreningen med en konflikthåndterende kultur, men de redskaber og det konfliktsyn, vi arbejder med, kan bruges generelt i alle de sammenhænge, hvor vi som mennesker møder konflikter.
Hvornår kan min forening bruge CfK-Ung?
Det kan for eksempel være, at en forening ønsker at bruge et bestyrelsesmøde eller en evalueringsdag på at arbejde med en konflikthåndtering i organisationen. Det kunne også være et ønske om at holde en uddannelsesdag for sine frivillige. Ligeledes kan det være, at din forening har været gennem mange forandringer, skal til at starte nye projekter op eller indgå i nye samarbejder og har brug for gode konfliktforebyggende redskaber, for at kunne gå bedre rustet til opgaverne.
Form og indhold
Alt afhængig af din forenings behov og gruppesammensætning, samt facilitatornes specifikke kompetencer, tilrettelægger vi workshops, der tager udgangspunkt i CfK’s grundværdier og principper i arbejdet med konfliktløsning. De indeholder et varieret og bredt spektrum af øvelser, modeller og forskellige måder at træne det konfliktfaglige stof på, og vi arbejder på at skabe et dynamisk læringsrum, med et struktureret forløb, der giver plads til dialog, erfaringsudveksling og refleksion.
Vi bestræber os på at facilitere et forløb, der giver mening i den konkrete foreningssammenhæng, og inviterer til brug af egne cases fra organisationen eller fra deltagernes eget liv i træningsøvelserne. Generelt lægger vores arbejdsform op til, at deltagerne gennem øvelser får mulighed for selvrefleksion og afprøvning af metoder og værktøjer i læringsrummet.
På en workshop kunne vi for eksempel arbejde med kommunikation i konflikter, som for eksempel det at: lytte aktivt, udtrykke sig klart, bevare den gode samtale osv. Det kunne også være handlemønstre i konflikter – egne og andres, hvordan konflikter op- og nedtrappes, at tage hånd om sag og relation, konflikters dynamik og tyngdepunkter, konflikthåndtering i grupper og meget andet.
Formålet med en workshop kan være at:
- Give en dybere konfliktforståelse og en bredere opfattelse af konflikter som en del af hverdagen i foreningslivet, men som noget man har mulighed for at påvirke i positiv retning
- Påbegynde en proces, hvor der arbejdes med en konflikthåndterende kultur i foreningen
- Motivere deltagerne til at tage hånd om egne konflikter samt nogle redskaber til at løse dem på en både bæredygtig og konstruktiv måde
Dialog-workshops
CfK-Ung har et samarbejde med en gruppe frivillige dialogvejledere, og kan derfor også tilbyde workshops i dialog.
Dialogvejlederne designer og faciliterer skræddersyede workshops som sætter fokus på dialog som et værktøj til at skabe gensidig respekt og fremme forståelsen mellem mennesker med forskellige holdninger og værdier.
En dialogworkshop kan blandt andet være med til at give deltagerne konkrete metoder til at fremme dialogen, samt inspirere deltagerne til at fokusere på dialog i foreningsarbejdet. Derudover kan en workshop fungere som rammesættende for skabelsen af en konstruktiv dialog om de udfordringer, I måtte møde i jeres foreningsarbejde.
Alle dialogvejlederne er uddannet i dialog og dialogiske metoder hos Dansk Ungdoms Fællesråd, og har erfaring med at dialogworkshops i både Danmark og Mellemøsten som et led i projektet Dialogambassadørerne.
Det praktiske
En workshop koster ialt 500,- + transportudgifter.
Valg af transportform aftales med rekvirenten, dog vil der inden for rimelighedens grænser blive lagt vægt på tid frem for økonomi.
Booking af workshops sker ved at sende en mail til os HER
Oplys: Navn, forening, kontaktoplsyninger og lidt om det du/I ønsker hjælp til. Hvis det drejer sig specifikt om en Dialogworkshop, må I gerne oplyse om dette også.
I vil snarest herefter modtage en mail med kvittering for henvendelsen. Senest en uge efter kvitteringen vil en konfliktvejleder henvende sig til kontaktpersonen og aftale de nærmere detaljer.
Eventuel opkrævning af deltagergebyr for workshop må IKKE overskride de reelle udgifter til lokale og forplejning.