Konfliktvejledere er konfliktkyndige ressourcepersoner, som medvirker til at skabe et sundt og konflikthåndterende arbejdsmiljø med mere tillid, bedre samarbejde, større arbejdsglæde og effektivitet, mindre stress og sygefravær.
Konfliktvejlederuddannelsen – GRUK er Center for Konfliktløsnings flagskib. Uddannelsen bygger på det bedste af de erfaringer og den viden, vi har høstet gennem mere end 25 års aktivt ikkevoldeligt konfliktarbejde. Vores grundbog, Konflikt og Kontakt er skrevet til GRUK.
GRUK giver dig en solid forståelse for konflikter og personlig træning i at møde og håndtere dem – på arbejdspladser, i organisationer, i familier og i samfundet i øvrigt.
Målgruppe
Uddannelsen henvender sig til ledere, konsulenter, medarbejdere, tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter, boligsociale medarbejdere, HR-medarbejdere og andre som har behov for at styrke og udbygge sine kompetencer i konflikthåndtering. Deltagerne kommer fra mange virkeligheder med vidt forskellige uddannelser og funktioner, men med et fælles ønske om at få nye perspektiver og redskaber til at håndtere konflikter og uoverensstemmelser. Diversiteten på holdet giver rig mulighed for lære og at blive inspireret af hinanden, og deltagergruppen kendetegnes typisk ved en høj grad af ambition, nysgerrighed, engagement, humor, mod og kritisk sans.
Du opnår
- at kunne undersøge og analysere konflikter, deres årsager og løsningsmuligheder
- selvindsigt og at kunne håndtere konflikter, som du selv er en del af
- at kunne vejlede og støtte parter i konflikt uden selv at blive en del af konflikten
- erfaringer med og viden om konfliktmægling og konfliktløsning i grupper
- at kunne afholde workshops og formidle viden om konflikthåndtering
- at kunne rådgive ledere og medarbejderrepræsentanter og udvalg i at udvikle et konflikthåndterende arbejdsmiljø
- at kunne forstå det dialogiske paradigmes konfliktsyn, filosofi og etik
- at kunne facilitere teambuilding, møder og beslutningsprocesser – med inspiration fra det dialogbaserede paradigme.
Arbejdsform
Uddannelsens pædagogik er designet til at få deltagerne til at erfare, erkende, lære, reflektere og udvikle sig. Der er højt til loftet, faste rammer, masser af træning med feedback, tryghed, ro og eftertanke, inspiration, skæve vinkler, provokationer, humor og fællesskab.
Alle rejser hjem med handleplaner, de kan bruge i deres arbejde og i deres liv.
Efter uddannelsen er der mulighed for at fortsætte på ‘GRUK 2‘ – en overbygning, hvor fokus er på fordybelse af konfliktvejlederens kompetencer.
Materialer
Vores grundbog til uddannelsen er Konflikt og Kontakt af Else Hammerich og Kirsten Frydensberg, og den sendes inden kursusstart.
Varighed og størrelse
Uddannelsen varer 12 dage som er fordelt på tre moduler + 2 træningsdage, som aftales nærmere. Der er op til 18 deltagere på holdet.
Undervisere
Uddannelsen har to gennemgående undervisere, som er ansvarlige for forløbet, følger processen nøje og står for oplæg, gruppearbejde og træning. Du møder desuden gæstelærere med viden om specifikke emner. Det kan være om internationale konflikter, krop og konflikt, voldsforebyggelse eller andet, som vi vurderer kunne være interessant for holdet at blive inspireret af.
Kursusbevis
Når du har gennemført uddannelsen, får du et uddannelsesbevis fra Center for Konfliktløsning.
Udtalelser fra deltagere på GRUK
Jeg kan mærke, at GRUK har givet mig en større ballast som leder. Alt jeg har fået med mig kan bruges i forskellige sammenhæng. Min arbejdsplads har fået value for money ved at jeg er kommet afsted på GRUK (Teaterleder).
Alt var over forventning. Undervisningen foregik med to nærværende, deltagende, tålmodige og overbærende kvinder, der også turde bringe sig selv i spil. Rimelig stram styring, det var godt – men ikke mindst var det teoretiske meget kvalificeret (Præst i folkekirken).
GRUK er ekstremt brugbart: Dels i mit daglige arbejde i mødet med elever, både når de er i konflikt og når jeg gerne vil forebygge konflikter. Dels i forholdet mellem medarbejdere og ledelse på min skole. Her tænker jeg mere specifikt på at tilbyde idéer til strategier for et bedre arbejdsmiljø, blandt andet ved at tilbyde kurser/seminarer etc. om konfliktforståelse og konflikthåndtering på arbejdspladsen. Dels ved at tage afklarende samtaler med kolleger der har brug for det (Gymnasielærer)
Pris
I 2023 er prisen 36.500 kr. + moms.
I 2024 er prisen 38.500 kr. + moms. Der er dog Early Bird rabat på GRUK forår 2024, så prisen er 36.500 ved tilmelding inden 1. juli 2023.
Prisen inkluderer undervisning, materialer, forplejning og overnatning.
Er du egenbetaler (uden egen virksomhed) er prisen inkl. moms.
Mange tidligere deltagere kontakter os for at få sparring omkring deres videre arbejde som konfliktvejledere – de udfordringer de møder og for at fortsætte deres læring og refleksioner. En sparring koster 1.500 pr time + moms, og kan købes både sammen med kursusafgiften og separat. Man kan både købe enkelte timer eller længere sparringsforløb.
Sted
Uddannelsen finder sted på på Stenstruplund på Fyn, som det er nemt at komme til med tog.
EFTERÅR 2023
Modul 1: 18.-21. september
Modul 2: 23.-26. oktober
Modul 3: 4.-7. december
Træningsdage: 10. oktober og 16. november (tid og sted aftales på uddannelsen)
Alle moduler er på internat i Stenstrup på Fyn.
Undervisere
Allan Schurmann og Anne Rebsdorf
FORÅR 2024
Modul 1: 11.-14. marts
Modul 2: 22.-25. april
Modul 3: 27.-30. maj
Træningsdage: 8. april og 8. maj (tid og sted aftales på uddannelsen)
Alle moduler er på internat i Stenstrup på Fyn.
Undervisere
Jesper Bastholm Munk og Anne Rebsdorf
EFTERÅR 2024
Modul 1: 23.-26. september
Modul 2: 28-31. oktober
Modul 3: 2.-5. december
Træningsdage: 14. oktober og 15. november (tid og sted aftales på uddannelsen)
Alle moduler er på internat i Stenstrup på Fyn.
Undervisere
Bjørn Nygaard og Sidsel Westi Kragh
Du kan få mere information ved at ringe til vores faglige leder, kontaktoplysningerne kan du finde her