Som uddannet konfliktvejleder vil du kunne bidrage til et sundt og tillidsfuldt arbejdsmiljø på arbejdspladser og i organisationer. Du får viden, metoder og tilgange, der gør dig i stand til at skabe psykologisk tryghed og bidrage til at udvikle en kultur, hvor uenigheder og konflikter håndteres konstruktivt.
Vi tilbyder en uddannelse af høj kvalitet både praktisk, teoretisk og pædagogisk og alle undervisere har stor erfaring inden for konflikthåndtering.
Konfliktvejlederuddannelsen giver dig solid forståelse for konflikter og personlig træning i at møde og håndtere dem med afsæt i det dialogiske paradigmes konfliktsyn. Du får igennem uddannelsen et stærkt fundament for at kunne understøtte konstruktiv håndtering af konflikter på forskellige niveauer på arbejdspladser, i organisationer eller i andre sammenhænge. Uddannelsen gør dig i stand til at:
- Vejlede og støtte parter i konflikt uden selv at blive en del af konflikten
- Håndtere konflikter, du selv er en del af bl.a. gennem øget selvindsigt
- Rådgive ledelse eller medarbejdere, der håndterer konflikter
- Holde workshops og formidle viden om konflikthåndtering og herigennem fx bidrage til at skabe fælles viden og sprog på arbejdspladsen, i organisationen og foreningen
- Facilitere møder og beslutningsprocesser, så der bliver skabt et trygt rum, hvor alle føler sig hørt og mødt
- Selv at håndtere konfliktfyldte rum med ro, fx i svære samtaler eller hvis du oplever modstand som underviser eller facilitator
- Medvirke til at udvikle en kultur og et arbejdsmiljø på arbejdspladsen, hvor uenigheder og konflikter bliver brugt konstruktivt til faglig udvikling og læring
- Medvirke til at skabe psykologisk tryghed på arbejdspladser og i organisationer
Arbejdsform
Konfliktvejlederuddannelsen er praktisk orienteret med masser af træning. Gennem korte oplæg, øvelser og træningsspil får deltagerne mulighed for at arbejde med teori og metode i forhold til konkrete konfliktsituationer fra eget arbejdsliv, så uddannelsens teori og metode hele tiden kan relateres til den virkelighed og de udfordringer, deltagerne oplever i hverdagen.
Vores uddannelser kombinerer et højt vidensniveau med masser af træning, hvor feedback og fælles refleksion giver plads til at erfare, erkende, lære, reflektere og udvikle sig sammen. Vi lægger vægt på at skabe et trygt læringsmiljø, hvor underviserne gennem deres personlige og didaktiske tilgang praktiserer det, de underviser i. På den måde kan undervisningen inspirere til selv at kunne oversætte den teori, vi arbejder med til praksis. Samtidig får deltagerne mulighed for at bringe egne konflikter i spil og til at arbejde i dybden med teorier og modeller. Det sikrer en stærk forankring, som gør, at alle føler sig klædt på til selv at kunne bruge dem efterfølgende. Alle tager desuden hjem med handleplaner, som kan bruges i deres arbejde og øvrige liv.
Deltagerne på uddannelsen kommer oftest fra mange forskellige virkeligheder med meget forskellige uddannelser og funktioner. Diversiteten på holdet giver rig mulighed for lære og blive inspireret af hinanden, og fælles for deltagerne er typisk en høj grad af ambition, nysgerrighed, kritisk sans, engagement, humor og mod.
Målgruppe
Konfliktvejlederuddannelsen henvender sig til dig, der arbejder med at understøtte et sundt arbejdsmiljø og en stærk konflikthåndterende kultur i hverdagen.
Du er fx leder, intern eller ekstern konsulent, selvstændig, tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, eller medarbejder med særligt fokus på arbejdsmiljø og konflikthåndtering. Det kan være nyt for dig at beskæftige dig med konflikthåndtering, og så er uddannelsen en god mulighed for at blive klædt grundlæggende på. Det kan også være, at du allerede har taget flere kurser og har praksiserfaring med konflikthåndtering, men ønsker at fordybe og forankre din allerede eksisterende viden og få udvidet din værktøjskasse. Det giver uddannelsen også mulighed for.
Hvis du er i tvivl om, hvilken af vores uddannelser, der passer bedst til dit behov, er du altid velkommen til at kontakte os.
Materialer
Vores grundbog til uddannelsen er `Konflikt og Kontakt´ af Else Hammerich og Kirsten Frydensberg (den nyeste udgave fra januar 2021). Den sendes til jer inden kursusstart.
Varighed
Uddannelsen varer 12 dage (3 moduler á 4 dage). Den foregår som internat med et let aftenprogram og en lang middagspause.
Udover de tre moduler er der to træningssessioner, datoerne er fastlagt, men tid og ramme aftales mellem deltagerne på Modul 1. Se datoer for de forskellige hold længere nede på siden.
Efter uddannelsen er der mulighed for at fortsætte på ‘GRUK 2‘ – en overbygning, hvor fokus er på fordybelse af konfliktvejlederens kompetencer.
Deltagerantal og undervisere
Vi prioriterer at have små hold med max 18 deltagere
Uddannelsen har to gennemgående undervisere, som er ansvarlige for forløbet, følger processen nøje og står for oplæg, gruppearbejde og træning. Underviserne har omfattende erfaring i at arbejde med konflikthåndtering i praksis og i at undervise i konflikthåndtering til mange forskellige målgrupper
Sted
Uddannelsen afholdes på Stenstruplund på Fyn, som ligger lige ved en togstation. Med tog tager det ca. 2 timer at komme dertil fra København, og ca. 2,5 time fra Aarhus.
Kursusbevis
Når du har gennemført uddannelsen, får du et uddannelsesbevis fra Center for Konfliktløsning.
Pris
Prisen er 38.500 kr. + moms og inkluderer undervisning, materialer, forplejning og overnatning.
Er du egenbetaler (uden egen virksomhed) er prisen inkl. moms.
Mange tidligere deltagere kontakter os for at få sparring omkring deres videre arbejde som konfliktvejledere – både i forhold til de udfordringer, de møder og for at fortsætte deres læring og refleksioner. En sparring koster 1.500 pr time + moms, og kan købes både sammen med kursusafgiften eller separat. Man kan både købe enkelte timer eller længere sparringsforløb.
Du er velkommen til at ringe til os, for at høre nærmere – tlf: 35200550.
Udtalelser fra deltagere på GRUK
Jeg kan mærke, at GRUK har givet mig en større ballast som leder. Alt jeg har fået med mig kan bruges i forskellige sammenhæng. Min arbejdsplads har fået value for money ved at jeg er kommet afsted på GRUK (Teaterleder).
Alt var over forventning. Undervisningen foregik med to nærværende, deltagende, tålmodige og overbærende kvinder, der også turde bringe sig selv i spil. Rimelig stram styring, det var godt – men ikke mindst var det teoretiske meget kvalificeret (Præst i folkekirken).
GRUK er ekstremt brugbart: Dels i mit daglige arbejde i mødet med elever, både når de er i konflikt og når jeg gerne vil forebygge konflikter. Dels i forholdet mellem medarbejdere og ledelse på min skole. Her tænker jeg mere specifikt på at tilbyde idéer til strategier for et bedre arbejdsmiljø, blandt andet ved at tilbyde kurser/seminarer etc. om konfliktforståelse og konflikthåndtering på arbejdspladsen. Dels ved at tage afklarende samtaler med kolleger der har brug for det (Gymnasielærer)
EFTERÅR 2023
Modul 1: 18.-21. september
Modul 2: 23.-26. oktober
Modul 3: 4.-7. december
Træningsdage: 10. oktober og 16. november (tid og sted aftales på uddannelsen)
Alle moduler er på internat i Stenstrup på Fyn.
Undervisere
Allan Schurmann og Anne Rebsdorf
FORÅR 2024
Modul 1: 11.-14. marts
Modul 2: 22.-25. april
Modul 3: 27.-30. maj
Træningsdage: 8. april og 8. maj (tid og sted aftales på uddannelsen)
Alle moduler er på internat i Stenstrup på Fyn.
Undervisere
Jesper Bastholm Munk og Anne Rebsdorf
EFTERÅR 2024
Modul 1: 23.-26. september
Modul 2: 28-31. oktober
Modul 3: 2.-5. december
Træningsdage: 10. oktober og 15. november (tid og sted aftales på uddannelsen)
Alle moduler er på internat i Stenstrup på Fyn.
Undervisere
Bjørn Nygaard og Sidsel Westi Kragh
Du kan få mere information ved at ringe til vores faglige leder, kontaktoplysningerne kan du finde her