FAGLIG LEDER, UNDERVISER OG MÆGLER
mjm@konfliktloesning.dk
PRÆSENTATION
Mette Juel Madsen er faglig leder i Center for Konfliktløsning og en meget erfaren konfliktmægler, der arbejder med konflikthåndtering og –mægling i mange forskellige sammenhænge.
UDDANNELSE
Antropolog fra Københavns Universitet. Efteruddannet inden for konfliktløsning og konfliktmægling, bl.a. i narrativ konfliktmægling. Derudover kurser i voksenpædagogik, forumteater, Deep Democracy. Tidligere højskolelærer og pædagogisk konsulent med fokus på konflikthåndtering i folkeskolen.
PRÆSENTATION
Mette har omfattende erfaring med undervisning i konflikthåndtering på forskellige institutioner, foreninger og arbejdspladser. Hun brænder for at skabe rummelige lærings- og arbejdsmiljøer, hvor forskelligheder bruges aktivt og konflikter medtænkes som et vilkår. Eksempelvis er hun tilknyttet en interesseorganisation som fast ”husmægler”.
Mette fungerer som mægler både mellem enkeltpersoner og i grupper, for eksempel når samarbejdet er gået skævt i et team. Mette har mange års erfaring som mægler og er specielt optaget af at få en gruppes egne kræfter aktiveret. Det betyder, at alle bidrager og oplever, at de er betydningsfulde i håndteringen af den svære situation og det at skabe en fælles fremtid. Hun har også i mange år uddannet mæglere, blandt andet ungemæglere, der arbejder med mægling med børn, unge og forældre.
Derudover er Mette meget optaget af genoprettende retfærdighed, og hvordan mennesker kan komme videre efter oplevelser med krænkelser, og hvordan lokalsamfundet kan inddrages og tage medansvar. Hun har bl.a. arbejdet i Det Kriminalpræventive Råd med evaluering af et projekt om konfliktmægling for 12-15-årige, og var i 10 år konfliktrådsmægler i regi af Rigspolitiet.
Mette har arbejdet internationalt med dialogarbejde med palæstinensere, israelere og jordanere. Desuden har hun boet i Sydafrika, hvor hun også underviste i konflikthåndtering og arbejdede med forandringerne af det sydafrikanske skolesystem.
CITAT
”Konfliktarbejde handler for mig om en grundlæggende demokratisk proces, hvor alle stemmer bliver hørt, og hvor vi dermed alle kan bidrage til at skabe forandringer – i os selv og i samfundet”.