– uddannelsen til dig der arbejder med Mægling og Konflikthåndtering med og mellem Unge
Vil du gerne hjælpe unge med at løse konflikter? Vil du være en, der kan noget særligt med konflikter på din arbejdsplads, og bidrage til udvikling af jeres praksis – som ressourceperson og ungemægler? Vil du være med til at uddanne elevmæglere på jeres skole?
På dette kursus får du:
- en grundlæggende konfliktforståelse samt en viden og forståelse for, hvad der sker i og imellem unge, når der opstår konflikter
- en øget indsigt i egne reaktionsmønstre og roller i konfliktsituationer
- arbejdet med at kunne stå i og agere bevidst i intense konfliktsituationer, hvor der risiko for trusler og vold
- viden og redskaber til at støtte unge mennesker, voksne professionelle og arbejdspladsen i at løse konflikter gennem en mæglende tilgang
- forudsætninger for at kunne lede mæglinger og genoprettende processer mellem unge i konflikt, således at du kan gå ind i konflikter og konfliktfyldte situationer på en måde, hvor du støtter de unge i at løse deres konflikter – uden at overtage konflikten.
Målgruppe
Mægling og konflikthåndtering mellem unge er en uddannelse til dig, der arbejder dér, hvor konflikterne blusser op – unge imellem eller mellem unge og voksne. Det kan være som skolelærer, gymnasielærer, SSP-koordinator, klubpædagog, medarbejder i ungehus, ansat eller frivillig i idræts- og ungdomsorganisationer mm.
Uddannelsens indhold i overskrifter
- Konfliktforståelse og konfliktarbejde
- Genoprettende processer og mægling
- Ungemægling, metode og træning – herunder gruppemægling
- Gruppekonflikters kompleksitet
- Rollen som facilitator og mægler
- Etik og dilemmaer – herunder konflikter, hvor parterne er under 18 år.
Arbejdsform
Undervisningen foregår i en vekselvirkning mellem praktiske øvelser og refleksion over praksis, oplæg og træning. Udgangspunktet er deltagernes erfaringer fra hverdagen, og der trænes med afsæt i deltagernes egne/fiktive cases, hvor man selv er involveret i konflikten eller skal indgå som tredjepart. I forbindelse med øvelserne giver underviserne sparring og feedback til deltagerne.
Varighed og holdstørrelse
Uddannelsen varer ni dage og er fordelt på tre moduler a tre dages varighed. Der er typisk to gennemgående undervisere og max. 18 deltagere.
Kursusbevis
Efter gennemført uddannelse får du et kursusbevis fra Center for Konfliktløsning.
Om Ungemægling
Ungemægling er en veldokumenteret metode til at håndtere de konflikter, som unge kan have med voksne og hinanden.
Erfaringerne og internationale undersøgelser viser, at:
- mange konflikter kan løses, hvis man bruger konfliktløsning og mægling
- mægling kombineret med genoprettende processer kan være et alternativ til en kriminel løbebane for den unge
- unge, som har deltaget i mægling, sjældnere kommer ud for den samme type konflikter igen.
Udtalelser fra tidligere deltagere
“Jeg oplevede uddannelsesforløbet som et plug and play-forløb, fordi alt kan bruges direkte ude i praksis med det samme. Samtidig var det faglige niveau højt, hvilket jeg oplever som en sjældenhed i forhold til kurser og uddannelser, som er direkte anvendelige i praksis.
Undervisningen blev rammesat og faciliteret af virkelig dygtige undervisere, som formåede at skabe det samme rum for os kursister, som de ønsker, vi skal skabe sammen med de unge mennesker, vi arbejder med i hverdagen. Preach what you teach, var hvad jeg oplevede på et meget højt niveau. Det var i sig selv meget inspirerende.
Desuden var uddannelsen også en rejse ind i sig selv og sit eget følelsesliv, og den sårbarhed, der er forbundet med det, blev mærket, respekteret og anerkendt i et trygt rum.
Efter bare ni dages uddannelse vil jeg påstå, at jeg har flyttet mig og er blevet dygtigere til mit daglige virke på et niveau, jeg aldrig har oplevet tilsvarende på nogen anden uddannelse. Fem stjerner ud af fem herfra” – Jonas Worm Simming, AKT- og inklusionsvejleder, Hanebjerg Skole
“Et kursus, der ændrer din tankegang og syn på konflikter. Du får praktiske redskaber til at bruge i hverdagen samtidigt med, og endnu vigtigere får du udfordret dit syn på konflikter på en helt fantastisk og anerkendende facon.
Jeg kunne allerede fra første modul begynde at se ændringer i mit syn på konflikter, og hvordan de skal løses. Der bygges respektfuldt videre på hvert modul, så alle kan få maksimalt udbytte uanset erfaring på området.” – Bo Holst Brandenhoff, SSP-Konsulent, Sønderborg Ungdomsskole
“Et fantastisk kursus som jeg kan anbefale til alle der arbejder relationelt med unge. underviserne formår at få alle med i undervisningen uanset forskellige faglige baggrunde. De formår at formidle stoffet, så der både er fokus på teori og mest af alt øvelser, som gør at vi kursister får konkret erfaring med øvelserne og selv erfarer, hvad metoden gør ved os som mennesker.
Jeg føler mig god nok til at gå ud og bruge metoderne med det samme og kan bruge tankegangen i andre dele af mit arbejde også.” – De bedste anbefalinger fra Sif Møller Jensen, SSP Hillerød
“Tusind tak for et inspirerende og professionelt kursus. Tak for at skabe nogle fantastiske læringsrammer! “ – Tina Schak Matzen, pædagogisk trivselsmedarbejder, Huset, Hillerød
UDDANNELSEN BESTÅR AF TRE MODULER (3 + 3 + 3 dage)
EFTERÅR 2023 (eksternat)
Modul 1: 9.-11. oktober
Modul 2: 8.-10. november
Modul 3: 12.-14. december
Undervisere
Sidsel Westi Kragh, Marie Reiter og Allan Schurmann
EFTERÅR 2024 (eksternat)
Modul 1: 16.-18. september
Modul 2: 23.-25. oktober
Modul 3: 2.-4. december
Undervisere
Pris
Kr. 19.800 pr. deltager + moms. Prisen inkluderer 9 dages undervisning, forplejning og undervisningsmaterialer.
Sted
Uddannelsen finder sted på Frederiksberg.
Du kan få mere information ved at skrive til vores faglige leder, kontaktoplysningerne kan du finde her