Dette kursus henvender sig til de ca. 500 personer, der igennem årene har deltaget i Center for Konfliktløsnings konfliktvejlederuddannelse også kaldet GRUK samt alle dem, der har taget kurserne Praktisk konflikthåndtering og Praktisk konflikthåndtering om introduktion til mægling, og som efter at have praktiseret konflikthåndtering en tid nu ønsker at fordybe deres kompetencer.
Kompetencerne har måske været anvendt i arbejdet med at skabe et sundt og konflikthåndterende arbejdsmiljø med mere tillid, bedre samarbejde, større arbejdsglæde og effektivitet, mindre stress og sygefravær, og nu ønsker man at komme et spadestik dybere.
Målgruppe
Uddannelsen henvender sig således til tidligere deltagere på konfliktvejlederuddannelsen (GRUK) og Praktisk konflikthåndtering. Deltagerne kommer fra mange virkeligheder, og diversiteten på holdet giver rig mulighed for at lære og blive inspireret af hinanden.
Indhold
Kursets indhold vil blive tilpasset deltagernes behov. Derfor vil alle tilmeldte blive kontaktet vedr. deres og deres organisations ønsker til og behov for fordybelse af konflikthåndteringskompetencerne. Det er dog sandsynligt, at de følgende emner vil indgå i kurset:
- At mestre den afklarende samtale – ”master class”. Dine udviklingspunkter i de afklarende samtaler fx mht. brug af kernepunkterne, samtaleprocessen (det nedlagte S), aktiv lytning, udvalgte narrative greb.
- At arbejde med egen og andres vrede vha. low arousal og kernepunkterne, bl.a. ifm. den afklarende samtale.
- At arbejde med egen og andres konfliktskyhed bl.a. ifm. den afklarende samtale.
- At give og modtage feedback uden at skabe konflikt – individuelt og i grupper.
- At føre virkelig dialog som alternativ til argumentation.
- At facilitere en inkluderende og handlingsskabende beslutningsproces – Deep Democracy. Med fokus både på metoden og faciliteringskompetencer.
- At medvirke til at skabe en stærk konflikthåndteringskultur på arbejdspladsen, inkl. etablering af et konflikthåndteringskodeks, ledelse af forandringsprocessen, ledersparring ifm. konflikter, en konfliktvejlederordning samt anerkendende og dialogisk feedback.
Arbejdsform
Arbejdsformen på uddannelsen er langt hen ad vejen som I kender det fra GRUK 1 med faste rammer, masser af træning med feedback, tryghed, ro og eftertanke, inspiration, skæve vinkler, provokationer, humor og fællesskab. I opfordres til at identificere jeres styrker og svagheder i forhold til de kompetencer, I ønsker at fordybe, og vi vil hjælpe jer med at arbejde med disse styrker og svagheder. De relativt få deltagere pr. kursus betyder at træningen superviseres tæt. Alle rejser hjem med handleplaner, de kan bruge i deres arbejde og i deres liv.
Det du får med hjem
Vores ambition er, at deltagerne efter kurset vil opleve sig kompetente i netop den eller de konflikthåndteringsmetoder, de kommer for at blive kompetente i. Det kunne fx være i form af en oplevet sikkerhed i afholdelse af afklarende samtaler (konfliktvejledende samtaler) med konfliktens parter eller etablering af en konflikthåndterende kultur på arbejdspladsen. De to øvegange er sammen med den individuelle praksis i egen hverdag mellem modulerne helt central for at denne sikkerhed opnås.
Ud over de fordybede kompetencer vil deltagerne også udvikle individuelle handleplaner for konflikthåndteringsindsatsen i egen organisation. Handleplanen forberedes før kurset, videreudviklet under kurset og færdiggøres efter kurset i samarbejde med nøglepersoner i egen organisation.
Materialer
Materialet består både af 2021-udgaven af vores grundbog til uddannelsen Konflikt og Kontakt af Else Hammerich og Kirsten Frydensberg, som uddeles ved kursusstart, og af div. øveark, slides og guidelines, der sendes elektronisk og modtages i hard copy på kurset.
Varighed og størrelse
Kurset varer 7 dage, som er fordelt på to moduler med en træningsdag i træningsgrupper mellem modulerne. Der er maksimalt 8 deltagere på holdet.
Undervisere
Kurset gennemføres af underviser og mægler Bjørn Nygaard.
Kursusbevis
Når du har gennemført kurset, får du et kursusbevis fra Center for Konfliktløsning.
Udtalelser fra deltagere på GRUK 2
”Jeg deltog i GRUK 2 i foråret 2022. Min uddannelse som konfliktvejleder lå langt tilbage, og efter at have brugt den i praksis i mange år, havde jeg brug for både en faglig og en personlig fordybelsesmulighed. GRUK 2 skuffede ikke! Jeg oplevede en unik mulighed for faglig og personlig læring, på forholdsvis kort tid. Et lille hold med stor faglighed. Kendte teorier blev uddybet og der var god plads til dialog og masser træning. Kendetegnet for mig, og det som har en kæmpe værdi i mit job, er at tilgangen til det enkelte mennesker og processer vises i handling og stemninger. Jeg er blevet klogere, og kan kun anbefale GRUK 2.”
Gitte Nørreskov Vase, Konsulent for forebyggelse af vold og trusler. Specialsygeplejerske, Master i voksnes læring og kompetenceudvikling.
”Jeg kan klart anbefale fordybelseskurset til folk med CfK’s konfliktvejlederuddannelse. Jeg har været superglad for fordybelseskurset, hvor vi fik mulighed for at fordybe og nørde i / træne de tilgange og værktøjer, som vi havde fået præsenteret og arbejdet med på konfliktvejlederkurset del 1. Bjørn havde tilpasset indholdet til de forskellige ønsker, vi havde til kurset, hvilket gjorde det ekstra relevant og nærværende. Metodemæssigt var kurset afvekslende, og vi afprøvede forskellige konfliktsituationer. Bjørn er god til at skabe tryghed og holdet/gruppen var tilpas lille til at sikre max læring.”
Charlotte Lund Wissing, HR konsulent, FOA Ledelse, Organisering og Marketing
”Det var en dejligt kursus, og jeg er stadig lidt høj på dampene.”
Lone Rejnols Hansen, Faglig koordinator
Pris
21.000 kr. + moms
Prisen inkluderer undervisning, materialer og forplejning.
Sted
Kurset finder sted hos Center for Konfliktløsning på Frederiksberg.
Tid
Næste GRUK 2 er i efteråret 2023
Modul 1: 2.-5. oktober 2023 kl. 9-16
Modul 2: 13.-15. november 2023 kl. 9-16
Træningsdag: 26. oktober 2023 kl. 16-20
Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål. Skriv til center@konfliktloesning.dk eller ring til vores faglige leder på 35200555.