Praktisk Konflikthåndtering og Introduktion til Mægling (PKIM)
Et koncentreret kursus, der giver dig en grundlæggende konfliktforståelse, træning i at agere konstruktivt i konfliktsituationer og en introduktion til konfliktmægling.
Konflikter kan udvikle eller fastlåse – det afhænger af, hvordan vi møder og håndterer dem. På dette kursus får du grundlæggende viden om, hvordan man kan forstå og agere i egne konflikter samt situationer, hvor der er konflikt mellem forskellige parter, og hvordan man kan bidrage til, at parterne kan komme godt videre.
Vi kan lære at møde konflikter åbent og konstruktivt, hvis vi tør stille os åbent, lytte og anerkende de perspektiver, som er til stede i konflikten. På kurset kommer du til at arbejde med dine egne erfaringer med konflikter og din egen kommunikation i konfliktsituationer.
Derudover bliver du introduceret til dét at mægle imellem to parter, som er i konflikt.
Udbytte
Du opnår:
- forståelse af konflikters kompleksitet og dynamik både på et personligt og organisatorisk niveau
- indsigt i betydningen af psykologisk tryghed i forhold til at møde konflikter konstruktivt
- forståelse af kommunikationens betydning for op- og nedtrapning af konflikter
- øget selvindsigt i forhold til egne reaktionsmønstre og roller i konfliktsituationer
- flere konkrete handlemuligheder i relation til at forebygge og agere i konflikter
- mod på at tage nysgerrigt, konstruktivt og analytisk fat i konflikter i egen hverdag, privat, i arbejdet og i samfundet.
- kendskab til principperne i og værdierne bag mægling
- bevidsthed om og træning i mæglerens rolle som upartisk procesleder
- indsigt i den refleksive mæglingsmodel
Læs om tidligere deltageres udbytte af PKIM her
Hvem kan deltage?
Kurset er åbent for alle, der ønsker at blive bedre til at forstå og håndtere konflikter og lære om mæglingsprocesser. De kompetencer, du får på kurset, kan bruges til at fremme et godt arbejdsmiljø på din arbejdsplads og du vil kunne bruge dem overalt i dit liv, hvor du oplever konflikter.
Arbejdsform
Undervisningen indledes med en fælles etablering af et trygt og respektfuldt rum. Kurset veksler mellem korte oplæg, gruppearbejde og praktiske øvelser. Det er tilrettelagt således, at det er deltagernes egne erfaringer og situationer, der danner udgangspunkt for træningen.
Materialer
Vores grundbog til uddannelsen er `Konflikt og Kontakt´ af Else Hammerich og Kirsten Frydensberg. Bogen udleveres på første kursusdag.
Deltagerantal og undervisning
Max. 18 deltagere. Der er to gennemgående undervisere og tre til mæglingstræning ved fuldt hold.
Sulten efter mere?
Kurset kan også tilbydes til arbejdspladser som et tilpasset forløb. Kurset giver en bred introduktion til konflikthåndtering og mægling. Ønsker du at fordybe dig yderligere, så kig på de længerevarende uddannelser i
- Konfliktvejledning – Konfliktvejlederuddannelsen (GRUK)
- Konfliktmægling – Konfliktmægleruddannelsen (GRUM)
- Mægling i grupper og organisationer (MIGO)
Tilmelding via formularen i bunden af siden

Tid
Forår 2025
Modul 1: 17-19. marts
Modul 2: 24-25. april
Modul 3: 3-4. juni
Undervisere
Jesper Bastholm Munk og Niels Bundgaard
Efterår 2025
Modul 1: 22.-24. september
Modul 2: 23.-24. oktober
Modul 3: 25.-26. november
Undervisere
Marie Reiter og Allan Schurmann
Forår 2026
Modul 1: 9.-11. marts
Modul 2: 14.-15.april
Modul 3: 11.-12.maj
Undervisere
Nærmere info følger
Varighed
Kurset strækker sig over syv dage fordelt på tre moduler (3+2+2 dage).
Om stedet
Hos CfK i La Oficina, Suomisvej 4, 1927 Frederiksberg C.
Pris
Prisen er 18.900 kr. + moms og inkluderer undervisning, materialer og forplejning
Underviserne
Super dygtige og kompetente undervisere, der med indlevelse og respekt får oversat et svært stof til virkelighed gennem mange øvelser
Et kursus du kan bruge “rigtigt”. Der arbejdes med cases, så man føler sig godt klædt på til at møde konflikter og mæglingssituationer i den “rigtige” verden
Utrolig brugbart og lærerigt! Jeg kan varmt anbefale alle der arbejder med mennesker og mødet imellem mennesker, at tage kurset
Kurset skaber rammerne for at mange mennesker med forskellige baggrunde lærer med og af hinanden om konflikter som livsvilkår. Underviserne er virkelig gode til at skabe et trygt læringsrum. Det …
Kurset har givet mig redskaber til at arbejde med konflikter på min arbejdsplads på en konstruktiv måde. Jeg har lært på egen krop, igennem rollespil, hvad der åbner og lukker …
Virkelig effektfuldt kursus med masser af øvelser. Jeg er blevet klogere på konfliktens “anatomi” og dynamik og føler mig nu i stand til at lave afklarende samtaler – og får …
Kurset er virkelig godt skruet sammen med god faglighed, nærvær og masser af praksisøvelser og feedback. Teori formidles enkelt og kompetent og praksis trænes i gode og trygge rammer.
Jeg går derfra med en følelse af at have fået tingene afprøvet nok til at turde kaste mig ud i det – også i den virkelige verden.
Jeg har efterhånden været på en del kurser, men ingen slår jeres kursus om konflikthåndtering og mægling. I er intet mindre end verdensmestre i at undervise i dette.
Rabat og støtte
- Kollegarabat på 10 % ved tilmelding af nr. to, tre eller flere fra samme organisation.
- Er du selvbetaler er prisen inklusiv moms.
- Du kan betale i rater og hen over to regnskabsår, hvis du ønsker.
Du kan søge støtte via kompetencefondene: den kommunale, statens eller regionens.
Praktiske oplysninger om kurser
Mere info?
Hvis du er usikker på, hvilket kursus som er mest relevant, er du velkommen til at ringe på 35 20 05 50 eller skrive til center@konfliktloesning.dk.